Nieuwsbrief november 2016


Verslag fietsweekend in Oude Abdij te Lo, 23 - 25 september


Vrijdagmorgen, tijdig uit bed, fietsen en koffers inladen en hup... we zijn vertrokken voor een heerlijk weekendje fietsen want het beloofd een prachtig weekend te worden ...
Tegen 13.00u werden we verwacht - tenminste de mensen die zich ingeschreven hadden voor de vrijdagmiddag rit! We maakten een fietstocht van ongeveer 25 km, ondertussen de bijhorende drank-stopplaats... maar wat is geduld een mooie - wat zeg ik - een extra mooie deugd... het is dat we verwacht werden bij koekjesfabriek Jules de Strooper... we konden niet snel genoeg ons uiteindelijk gekregen drankje opdrinken.... Maar het bezoek met gids aan de overheerlijke koekjesfabriek maakte veel goed.
Tegen 17.00u waren we in ons hotel, zodat we voldoende tijd hadden om ons te installeren. Het avondeten was overheerlijk en nadien vulde ieder op zijn eigen wensen de avond in... kaarten, rummikubben, iets drinken in de bar, een avondwandeling maken... buurten en...
Zaterdagmorgen na een uitgebreid ontbijt onze fietsen nagekeken en we konden weer vertrekken voor onze daguitstap van ongeveer 72 km.
Het weer was goed... de wind zat mee... de groep in vorm... 35 fietsers... zeker genoeg om als groep te fietsen, maar er waren genoeg begeleiders om iedereen telkens weer veilig de weg over te laten steken.
Onze eerste stopplaats was een herdenkingsplaats van de oorlog in Alveringen - echt de moeite om eens te bezoeken op je eigen tempo - dan weer verder gefietst tot onze eerste stopplaats - De Engel - weeral geduld hebben... maar gelukkig hadden we goeie oppassers voor de kleine kinderen van de bazin; Annie V. en Jos V.B. hebben zich ontfermd over de twee kleintjes terwijl de waardin de koffies per twee klaarmaakte.
Verder doorgefietst door het uitgestrekte landschap van de Vlaanders. Even een klein halte gehouden in Veurne: ook een prachtige kleine stad... zeker het bezoeken waard.
Dan verder gefietst tot waar we onze innerlijke mens konden versterken... een lekker bordje typisch West-Vlaamse vleesjes met brood. Het smaakte goed! Nog even nagenieten op het terras in het warme zonnetje.
Zo zijn we verder gereden rond de streek van Diksmuide: de ijzertoren steeds in zicht maar er niet langsgereden... wel langs de dodengang… maar ook niet even gestopt... jammer.
We hadden ‘s morgens de wind in de rug... nu wind op kop ... dus trappen geblazen...
Na nog een stop in een typisch dorpscafeetje langs het water - deed deugd - weeral in het zonnetje... konden we het laatste stukje aanvangen. Het was weerom een mooie fietsdag. Na een verkwikkend bad en een lekker avondmaal konden we beginnen aan onze avondactiviteit, die ieder op zijn eigen manier invulde.
Zondagmorgen… iedereen in vorm om deze voormiddag zijn fiets nog eens te testen en weg waren wij voor een tocht van 35 km.
Het hoogtepunt van deze voormiddag was weerom de stopplaats; landelijke herberg - eethuis ’t Hof van Commerce in Stavele. Indien je daar in de buurt bent: zeker de moeite om langs te gaan... een oude boerderij met allerlei oude verzamelobjecten... van korsetten tot heiligenbeelden, van oud kinderspeelgoed tot paardengetuig, glazen, koffiepotten, oude schilderijen... je hebt er minstens een uur nodig om al deze antiquiteiten te bewonderen… en tussendoor kan je ook iets drinken... blijkbaar heeft deze uitbaatster meegedaan met schoonste café van Vlaanderen op tv.
Na terugkomst in het hotel kregen we nog een lekkere maaltijd voorgeschoteld, en zat ons fietsweekend er weer op! Een geslaagd en mooi weekend met dank aan de inrichters. Peer en Marie-Jeanne en Jos en Anne-Mie. Ook dank aan de seingevers... zonder hen konden we niet veilig oversteken...

Enkele fietsdeelnemers

Terugblik op de bowling - 15 oktober


Op zaterdag 15 oktober zijn we met 11 personen gaan bowlen in Breebos. Bij de mannen scoorde Dennis Snoeys de meeste punten. Liliane Bastijns smeet de meeste kegels omver bij de vrouwen. Proficiat aan de winnaars.

Bierproefavond 25 november 2016


Bierkenner John Verbraeken komt op vrijdag 25 november naar Meerle om ons een zevental bieren te laten proeven. Hij geeft er de nodige uitleg bij. Je kan o.a. Paternoster Tripel en Stout Authentique degusteren. De andere bieren kiest John in functie van beschikbaarheid. Deze bieravond vindt plaats in het zaaltje boven de keuken van de parochiezaal en start om 20u. Van elk bier mag je een half glas proeven, en er worden ook kazen op tafel gezet.


Deelname kost 10 euro voor KWB-leden en 12 euro voor niet-leden. Wil je deelnemen?
Inschrijven kan nog tot 18 november via kwbmeerle@gmail.com, of bij Ronny van den Ackerveken : 0496 11 29 73.
bierproeven 2 paternosters op een Vedett viltje

Lidgeld 2017


Je wijkmeester zal binnenkort langskomen met de vraag of je in 2017 lid wenst te blijven van de KWB. De prijs van een lidkaart blijft zoals voorgaande jaren 25 euro*. Deze lidkaart is uiteraard nog steeds geldig voor alle huisgenoten.
*Met gratis cadeaubon ter waarde van 5 euro, in te wisselen bij deelname aan één van onze activiteiten tot einde 2017. Maak er gebruik van!